Sämre tittarsiffror? Det här är vad som händer när ett tv-program använder sig av den falska förespeglingen att det är en musiktävling som är i fokus, fast det egentligen handlar om tittarsiffror. Dom senaste 15 åren har det blivit allt mer uppenbart att det handlar om att göra TV, inget annat. Därför har numren blivit allt tårtigare, andelen plojartister (från Samir till Blom) fler… dessvärre kväver det utrymnet för dom artister som ställer upp med gedigna framträdanden och välsnickrade låtar. Det går ju inte neka till att både Zelmerlöv och Loreen gjort bra ifrån sig, liksom. Orsaken till att startfältet inte är fullt av samma kvalité är, återigen, att det inte handlar om musiken – utan bara om att göra TV. I år har det varit allt för uppenbart och tack och lov verkar publiken ha genomskådat det. Jag frågade min 8åriga brorsdotter om vi skulle sätta på Melloskivan när vi satt och ritade. Hon sa: nä, jag tycker inte att det har varit några bra låtar i år. Point made. Vem fan orkar lyssna på Edward Blom?

 

 

Mest skrämmande är att den nya generationens musiker växer upp i ett klimat där Mello eller Idol tycks vara enda vägen till framgång, samtidigt som alla som harvar och går den långa vägen inte har en chans. Min förhoppning är att årets botten-notering är början till en mäktig, positiv förändring!

0 Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv