Det här är Paul Stanley, på photosession för Kiss 2:a platta ”Hotter than Hell”. Inte helt nykter kan tänkas. Om någon undrar varför jag som okysst och sjuk 13åring fastnade för just Kiss så behöver man nog bara titta på den här bilden. En bra förebild? Kanske inte på alla vis. Men en normbrytande, egensinnig överlevare? I allra högsta grad. Att som Paul, födas döv på sitt ena missbildade öra och växa upp som knubbigt mobbingoffer – och ändå skapa sig en karriär som frontman i ett av världens största band – DET inspirerar mig. Det jag gillar mest med den här urspårade bilden är att Paul, den håriga bringan till trots, har både längre hår, mer smink och högre klackar än sina två kvinnliga vänner sammanräknat. Pride before pride. Få artister vågar leva ut på samma vis 43 år senare.

/Filip Rapp

 

2 Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv