Idag för exakt 13 år sedan spelade Kiss original-lineup med Ace, Peter, Gene och Paul tillsammans för sista gången. Därefter vidtog några brokiga år då Ace och Peter var i och ur bandet och spelade sida vid sida med Eric Singer och Tommy Thayer på olika turnéer. Vore kul att få höra lite diskussion kring det hela, här i kommentarsfältet. Borde ”The Farewell tour” varit ett avsked på RIKTIGT? Borde Kiss ha lagt ner för gott 2000? Var det ett svek mot fansen att fortsätta, eller kan man se det som att The Farewell-tour var ett avsked för original-bandet som uppenbarligen slutat att fungera? Har Kiss trots allt fortsatt att göra bra musik och att underhålla oss därefter? Varför håller dom över huvud taget på? Hur ser Ni på Eric och Tommys roller? Har dom förtjänat sina platser i gruppen efter snart 15 år av plikttroget slit? Eller har vi fortfarande lika svårt att acceptera dom?

Ordet är fritt!

6 Responses to IDAG: Prick 13 år sedan original-Kiss lirade ihop för sista gången… Hur ser NI på Kiss resa sedan dess?

 • Det ända som är synd är att Paul har problem med rösten, Annars tycker jag att Kiss är bra som det är nu. Tommy och Eric gör ett bra jobb. Och hade de inte fortsatt efter 2000 så hade jag aldrig fått se dem live. Men det är klart, Kiss hade aldrig varit här utan Peter och Ace, men de hade inte heller varit här om de fortfarande skulle ha spelat ihop. Och de 2 album som har släppts på sistone är väldigt bra. Skulle dessa album ha släppts på 70-talet skulle de vara klassiker!

  • Är beredd att hålla med, faktiskt. Hellre den lineup som idag existerar, än inget Kiss alls som hade varit alternativet. Om Ace och Peter hade fortsatt i bandet – så hade Kiss kraschlandat hårt. Eller så hade någon av dom varit död idag.

 • Faktum är att Peter och Ace inte håller måttet längre… Hur mycket man än älskar Peter o Ace så kommer man inte ifrån att Eric o Tommy är mycket bättre musiker!
  Min åsikt är iallafall att Kiss mår mycket bättre i dagens sättning än orginalsättningen…
  Vill dock understryka att fram till 77 så var dom världens bästa band, idag är dom ”bara” förbannat jävla bra!!!

  /Rock n roll over

 • Kiss var som allra bäst perioden 92-95 med Eric och Bruce. Men dagens uppsättning är betydligt bättre än vad den hade varit om Peter och Ace hade varit kvar. Tråkigt bara med Pauls röst…

 • Självklart är original uppställningen att föredra men om inte det fungerar personligt, musikaliskt är dagens KISS bättre än inget KISS. Det enda jag retar mig på att de inte gav Eric och Tommy egna sminkningar. Både Tommy och Eric har klivit fram på albumen Sonic Boom och Monster.

  Hoppas de anlitar en bra producent på det kommande KISS albumet som kan få ut det mesta ur bandet, gillar inte b.l.a. ljudbilden på de två senaste Paul Stanley producerade KISS albumen Sonic Boom och Monster.

  Sonic Boom och Monster det är bra och jämna album men saknar den där riktiga KISS brottarhiten som t.e.x. låten ”Psycho Circus” är eller låtar med KISS hit känsla som denna

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1QdQS1QhQA0

 • Hi admin, i must say you have hi quality content here.
  Your page can go viral. You need initial traffic
  boost only. How to get it? Search for: Mertiso’s tips go viral

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv